• Matematici z našej školy
          • Matematici z našej školy

          • Obvodné kolo Pytagoriády

            V utorok a stredu 18. a 19. marca sa v priestoroch Základnej školy Komenského 113 v Lipanoch uskutočnilo obvodné kolo matematickej Pytagoriády. Žiaci súťažili v šiestich kategóriách ( P3- P8 ). Našu školu reprezentovalo šesť žiakov. Najlepšie sa umiestnila žiačka 5. ročníka Slávka Berdisová v kategórii P5 , ktorá skončila na treťom mieste. „Súťažilo sa mi dobre, mám radosť z môjho umiestnenia, zároveň som aj potešila pána učiteľa Haboráka,“ povedala Slávka po súťaži.

            Mária Kromková, 8.A

        • Prvé miesto bolo na dosah
          • Prvé miesto bolo na dosah

          • BASKETBALOVÝ TURNAJ ŽIAČOK

            V utorok 18. marca 2014 sa v Sabinove konalo obvodné kolo basketbalového turnaja žiačok. Zúčastnili sa ho aj krivianske členky basketbalového krúžku, ktorý vedie Martina Bodnárová.

            Obvodného kola v Sabinove sa zúčastnili štyri družstvá. Do okresného mesta cestovalo 12 dievčat, ktoré našu školu reprezentovali v najlepšom svetle. Družstvo našich dievčat obsadilo krásne 2. miesto.

            Mária Kromková, 8.A

        • Kreatívne masky sršali krásou
          • Kreatívne masky sršali krásou

          • V piatok 28. februára sa deti materskej školy a  žiaci 1. stupňa zabávali. V priestoroch školskej telocvične sa konal už tradičný fašiangový karneval.

            Karneval začal tanečnou rozcvičkou. Nechýbal tradičný balónový tanec. Všetci účastníci si dosýta zatancovali a pobavili sa na rôznych hrách. Jedinou podmienkou boli masky, ktoré sa stali  ozdobou karnevalu. Jeho  súčasťou  bola záverečná tombola plná zaujímavých cien. Pre všetkých zúčastnených  bola na záver prichystaná sladká odmena. Výťažok z tomboly putoval do centra voľného času (CVČ).

            Mária Kromková,8. A

        • Prijímanie detí do MŠ
          • Prijímanie detí do MŠ

          • Základná škola s materskou školou Krivany,
            Nachajky 1/28,
                                                                 082 71 Krivany,                                                      
            e-mail: ms.krivany@gmail.com

            Oznámenie o prijímaní detí do materskej školy pre nový školský rok 2014/2015 
            Zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu oznamuje, že podávanie žiadostí na prijatie detí do materskej školy na nový školský rok 2014/2015 sa uskutoční  v termíne

            od 17. februára 2014 do 28. februára 2014

            Formulár písomnej žiadosti si môže zákonný zástupca dieťaťa prevziať v materskej škole. Ak zákonný zástupca dieťaťa podá vlastnú žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ, ktorá obsahuje všetky potrebné údaje, táto žiadosť bude akceptovaná. Písomná žiadosť obsahuje aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Predloženie tohto potvrdenia je povinné a vyžaduje sa podľa § 3 ods.1 vyhlášky o MŠ.

            Do materskej školy sa prijímajú deti :

            - ktoré dovŕšili piaty rok veku,
            - s odloženou povinnou školskou dochádzkou,
            - s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou,
            - spravidla deti od troch do šiestich rokov jeho veku, výnimočne už od dvoch rokov veku, za podmienok, že sú v MŠ vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky,
            - deti osamelých a zamestnaných rodičov,
            - deti zo sociálne znevýhodneného prostredia,
            - deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami po predložení potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa a vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
            - deti nezamestnaných rodičov a matiek na materskej dovolenke.

            Výchova a vzdelávanie v materskej škole je zameraná na celostný osobnostný rozvoj dieťaťa a akceptovaním jeho individuálnych vývinových možností, orientuje sa na prácu s deťmi vyžadujúcu špeciálno-pedagogickú starostlivosť. Materská škola spolupracuje s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Edukačný proces je dopĺňaný o vyučovanie anglického jazyka, počítačovými, kultúrnymi a športovými aktivitami na základe informovaného súhlasu zákonného zástupcu dieťaťa.

            Pri zápise je zákonný zástupca dieťaťa povinný predložiť platný občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.  Žiadosti bude prijímať zástupkyňa riaditeľky pre MŠ v budove MŠ v čase od 7.00 do 15.00 hod.
            Rozhodnutie riaditeľky školy o prijatí / neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie bude zákonným zástupcom dieťaťa doručené najneskôr do 30. mája 2014.

            Marta Križalkovičová, zástupkyňa riaditeľky školy pre MŠ

        • Polročná odmena
          • Polročná odmena

          • Do školy zavítal Drak

            V piatok, 31. januára sa žiaci našej školy tešili nielen z polročných vysvedčení, ale aj z predstavenia ABBA SHOW.  Zahrali im ho členovia Detského kočovného divadla DRAK z Prešova.  Vystúpenie s nezabudnuteľnými zážitkami zo slávnej éry tejto hudobnej skupiny videli v telocvični školy žiaci aj učitelia.

            Počas takmer hodinového vystúpenia herci naživo spievali najznámejšie hity  legendárnej švédskej skupiny ako napríklad Mama Mia, Dancing Queen či Waterlo. Žiakov predstavenie zaujalo a bolo pre nich príjemnou odmenou po polročnej námahe.

            Mária Kromková,
               8. ročník 

          • Gašparko opäť na školskom pódiu

          • Maruške pomohlo 12 mesiačikov

            V stredu, 29. januára, zavítalo do našej školy putovné bábkové divadielko Gašparko. Deti materskej školy i žiaci prvého stupňa si pozreli rozprávku O dvanástich mesiačikoch.

            Cieľom predstavenia bolo deti nielen zabaviť, ale aj poučiť. Malým divákom sa rozprávka veľmi páčila. Zaujal ich nielen  samotný príbeh, ale aj prekrásne bábky. Hoci to Maruška  nemala s macochou vôbec ľahké, mesiačikovia jej nakoniec pomohli. Ako to v každej rozprávke býva, tak aj v tejto nakoniec zvíťazilo dobro nad zlom.

            Zaujímavosťou je, že bábky( marionety) si pani Iveta Mihoková vyrába z odpadových materiálov, takže jej divadlo je skutočne ekologické. Detské bábkové divadlo Gašparko vzniklo v Prešove už 1. decembra 1998.

            Mária Kromková,                                                                                                                       8. ročník